fredag 21 december 2007

Många skivor blir det...

Skivsamlingen ökar som sagt exponentiellt. Är det friskt att köpa 287 plattor på ett år? Svaret är förmodligen nej. Hur ska man hinna lyssna ordentligt på 287 plattor om man jobbar alldeles för mycket, har hus och familj och är fågelskådare? Habegäret är större än förnuftet och jag skulle kunna köpt lika många till eller ännu fler. Finns det avvänjningskliniker för skivsamlare?

Det bästa med julen är ledigheten. Jag ska hinna lyssna ifatt alla skivor och gå långa promenader i skogen. Kanske åka ut till Kullahalvön och skåda örn. Jag har trott så varje år men efteråt tycker jag aldrig att jag mått sämre. Majoriteten skådarturer fryser man halvt ihjäl eller är man för slö för att gå ur bilen, skivorna hinns inte med och när vårterminen börjar har jag provhögen orättad och ångesten är värre än någonsin.

Men denna julhelg ska det bli bättre! Idag beställdes ett par Meindl Island Pro-kängor från Fjällsport Tärnaby och de ska hålla mig varm och få mig ut ur bilen. Redan på väg enligt e-post alldeles nyss. Vadå snabbt! Och redan idag, ledighetens första dag, har jag hunnit tugga mig igenom ett hyggligt antal skivor. Charlie Musselwhite "Goin' back down south" och "Leave the blues to us". Båda riktigt bra bluesplattor, särskilt den förstnämnda. Såg Musselwhite en gång på Pub Sparta i Lund i början av 1990-talet. Bra spelning. JS hällde flera öl över sig själv i ren förtjusning. Har också avnjutit Philip Walker "Someday you'll have these blues" som var en schyst texasbluesplatta även om året är 1980. Witchcrafts "Alchemist" har spelats för ungefär tionde gången sedan den landade för några dagar sedan (äntligen på vinyl). Starkt beroendeframkallande och årets bästa skiva. Tror jag. I morgon blir det jaktfalk på Rönnen och nyårslöftet blir att minska ner på överkonsumtionen av skivor. Proven rättar jag i mellandagarna.

Så bra allt kommer att bli!

2 kommentarer:

R Ask sa...

Alchemist är grym.

Om du ska skåda örn på Kullen så kan du komma förbi huset på Kolonigatan i Höganäs. Ja, jag har köpt ett till. Hulta blev för "trångt". Jag bor förstås inte där heller utan i ett litet skitradhus i Lund.

Nästa 300 vinyl? Inte så illa. Jag har ju begränsat mitt samlande till PJ Harvey och lite annat mög. Har White Chalk så klart. Inte så dum men kanske inte hennes bästa. Såg att någon tosing tog 300 pund för Uh huh her-vinylen. Måste vara någon nolla för mycket.

Abramis på Bodoni? Ja, kanske. Men jag är så fet att jag inte vågar visa mig ute bland folk.

Björn W sa...

Jag hade tänkt köpa 300 skivor i år, men handlaren hade bara 298 exemplar av skivan jag ville ha, så det fick vara...

"You can't have everything - where would you put it?" som Steven Wright hade sagt.