lördag 18 oktober 2008

A drug induced haze

The Beginning "This is..." spelades in 1998, men fick ingen release förrän 2004 då den gavs ut på CD av Molten Records. Finfina tyska Elektrohasch släppte den på vinyl förra året. Riktigt bra platta och en växare. I det bästa och längsta och det mest psykedeliska spåret "Baby's Takin' Me For a Ride (And The Sun Ain't Never Gonna Set)" får man sig en rejäl dos sinnesutvidgande jazzig psykedelia som osar San Francisco lång väg. Så bra! Av låtarna på deras myspacesida rekommenderar jag en lyssning på "Blue Honey".

"The overall result is a sound that's part Led Zeppelin, The Rolling Stones, Yesterdays Children and Quicksilver Messenger Service..." Elektrohasch.

http://www.myspace.com/thebeginningthisis

Om man inte är sugen på nyare psykedelia så slår jag ett slag för en i veckan avdammad gammal goding, nämligen Catfish "Get down" från 1970. Skitig blues och psykedelia i en angenäm blandning. Bob Hodge har den där råa whiskyrösten vi alla älskar och när han har rökt på ordentligt i avslutande 9.30-minuterlåten "Reprise: Catfish/Get high, get naked, get down" så är dessutom hans wah-wah-gitarr så bra som det någonsin kan bli. SOT: "The Hawk".

Inga kommentarer: