torsdag 16 oktober 2008

I can't stop crying

Claude Smith, "Blue Smitty". Så bra!!! På Chess-samlingsplattan "Drop Down Mama" har Smitty med två spår "Crying" och "Sad Story". Jag måste säga att blues blir inte bättre än så här! Intensiv, aggressiv, rå och blödande gitarr. Suverän sång och värsta texterna. Spelade med Muddy Waters på 40-talet, men mer hittar jag inte om honom. Bland det bästa jag hört! Seriöst! Att det kunde låta så tungt och rått 1951! Pianist, basist och trummis okända enligt konvolutet... Överhuvudtaget var det här en kanonsamling med för mig mer eller mindre okända bluesgubbars inspelningar från ca 1950. Johnny Shines vibrato skojar man inte med och även Floyd Jones och Big Boy Spires är nya favoriter. Skivan hörd i sin helhet fem gånger under en och samma kväll! Ibland är det femtiokronorsplattorna som är bäst!

Rögle tog poäng i sjätte raka trots skador på snart halva truppen och utan fältherren Kenny Jönsson som fick kasta in handduken febersjuk efter värmningen. Imponerande!

2 kommentarer:

ronnybgoode sa...

Det var en blueskille som jag ännu inte stött på. Tack för tipset! Jag har nu även länkat till dig, beklagar att det tog litet tid. Vissa saker bör man inte skjuta upp....

Trevlig helg i Boomland! Har du LP:n med T2, förresten?

http://www.ronnybgoode.se

Cuby sa...

Undrar hur många bra bluesgubbar man missat? Förmodligen drösvis.

Såklart jag har "It'll all work out in Boomland", men tyvärr som en koreansk förrädare. Si-wan. Men någon gång ska jag väl plocka in ett UK-original.

Trevlig helg själv!