söndag 16 november 2008

Banditrock

Höstrusk med mestadels regn och blåst. Vi tog en liten tur idag ändå och det var inte oväntat väldigt skönt när vi väl kom ut. Som belöning blev det dessutom en blåhökshona och den var jag beredd på att missa som kommunart i år. Det finns inget dåligt väder...

Vinylknarkandet fortsätter förstås och jag blev plötsligt tvungen att beställa lite italiensk progressive. Rovescio della medaglia "Io come io" har släppts i originalutförande med trippelutvik och bronsmynt och allt. Vad gör man? Dock behärskade jag mig i Stockholm i fredags. Var på energikonferens och plötsligt kändes det mindre viktigt att också hinna med några skivbörsar innan tåget hem.

Idag har jag fastnat för banditrock. En av de bästa plattorna i Love Peace & Poetry-serien är den med mexikansk psykedelia. Särskilt de tyngre banden Dug Dug's, La Fachada De Piedra, Three Souls In My Mind och La Revolución De Emiliano Zapata har med riktiga favoritspår. Både La Fachada De Piedra och Three Souls In My Mind spelar stöddigaste Mountainrocken men med mer knark. Så bra! Kaleidoscope är inte dumma de heller och deras enda platta har jag faktiskt på en vinylefterpress. Mer amerikansk garagepsykedelia över dem. Ett band som jag inte reagerat så våldsamt på tidigare är The Spiders och deras "It's You". Suverän låt. De avviker från de andra gängen genom att nästan låta som något tidigt engelsk proggband. Är det Cressida eller något sådant jag tänker på? Det avslutande och blödande gitarrsolot är fantastiskt vackert.

Har inte andra plattan med La Revolución De Emiliano Zapata, där deras bidrag till Mexican psychedelic music är hämtat ifrån, men väl deras första och självbetitlade. Den har också fått sig en genomspelning idag och det är en höjdare. Särskilt andra sidan har några riktigt bra låtar med ruggiga gitarrsolon. Tung psykedelia när det är som bäst, det vill säga med en fot i det sena 60-talets psych och en i det tidiga 70-talets bluesiga hårdrock. Från 1971. Min är en skum handnumrerad counterfeit. Nummer 119 av 200. Original är inte att tänka på.

Läser Plan B 3.0 Uppdrag: Rädda Jorden och det känns rätt så deprimerande.

2 kommentarer:

dyermaker sa...

En brud redo på alla fyra. Joråsåatte...


;)

Cuby sa...

Sheryl Shrode finns på alla omslagen i serien :-)

The California girl on covers is Sheryl Shrode, photografed by Bunny Yeager in 1968. Sheryl was an a-go-go dancer and a filmstudent. Her age was 21, long blond hair, brown eyes, 36/24/36 and her hobbies where designing clothes, painting, underground music and writing poetry.