fredag 21 november 2008

Vinter

Värsta snökaoset i morse! Så här såg det ut på vägen till jobbet. Jag är verkligen inte någon snömänniska längre. Fy fan! Inte heller har jag fått på vinterdäcken på min lilla Aygo... Nåja, Rögle bröt förlustsviten på fyra raka igår så jag är glad ändå. Tre pinnar imorgon mot Djurgården hoppas jag, men när de ska kriga till sig de poängen så är vi på väg till Köpenhamn och Christiania för 40-årskalas. Samma lokal som när födelsedagsbarnet fyllde 18. Herregud! 22 år sedan! Känns inte alls särskilt länge sedan...

Il Balletto di Bronzo "Sirio 2222" på vinyl (äntligen) värmer något i vintermörkret. Min favorititalienare. Bland proggfantaster är det vanligen uppföljaren "Ys" som är mästerverket men jag gillar debuten mer. Vild, charmig och bluesig progressive. Skitigt gitarrsound, grymma riff och underbara melodier. Jag blir alltid på bra humör av denna platta och jag har säkert hört den hundra gånger. Tröttnar aldrig. Finns på min topp 20 all time favourites. Så är det! 1970 förstås. Limiterad och numrerad upplaga släppt i år av BMG.

5 kommentarer:

Jon Lord sa...

Medhåll, Sirio 2222 rekommenderas alla dagar i veckan framför Ys.

R Ask sa...

Nä, snö är nästan värre än flugor, fast bara nästan. Jag kan förstås ingenting om italiensk progg, men den där bronshistorien måste jag nog skramla ihop till.

610628 sa...

Fy fan för detta jävla vinterväder, nästan så att katten vägrar gå ut och uträtta sina behov! och Sirio 2222 piskar Ys duktigt ;-) men RDM sopar mattan med baletten!

Janne sa...

Herregud den plattan har jag haft, och även singlarna på RCA! Jag blir helt knäckt när jag ser vilka priser de betingar nu. Min mosters man var producent på RCA i Rom 1968 -1983. Varje gång han var i Sverige hade han med sig mängder med plattor som han gav bort till släkten. Jag tror jag ska .....

Cuby sa...

Herregud. Du har haft "Sirio 2222"? Det är en tiotusenkronorsplatta idag! Kul det där med din mosters man!