tisdag 5 maj 2009

Happier Times

Nu har jag lyssnat på Joe Bonamassa The Ballad of John Henry i en vecka. Suverän platta och jag behöver nu en daglig dos. Hård och nedstämd bluesriffrock, blues- och soulballader, funk och calypso. Hälften covers, hälften eget. Kommer att tänka på Gov’t Mule och Warren Haynes både en och två gånger. Bonamassa t.o.m. sjunger ganska likt Haynes i några spår, Story Of A Quarryman skulle lätt kunnat ha legat på Déjà Voodoo eller High & Mighty. Har flera favoritlåtar - titellåten, Stop! (som Sam Brown hade en hit med i slutet av 80-talet), Tom Waits Jockey Full Of Bourbon, Happier Times och The Great Flood. Blödande gitarrspel all over.

Spelar på KB i Malmö på torsdag, men jag mitt nöt ska på vinprovning och den anmälan var bindande… Får se honom senare, kanske i Tyskland i sommar.

Igår kväll tog jag paus från Bonamassa och lyssnade istället på kvällsspelande tjäder. Först stötte jag två tuppar på vägen ut till min plats vid myrkanten. En av dem, antar jag, kom tillbaka och satt sedan nära och spelade fint. Kan inte varit mer än 50 m för jag hörde både knäppande, champagnekorken och sisningarna tydligt, men jag lyckades inte få syn på den. Fullmåne så det blev inte så mörkt. Hittade t.o.m. ut ur skogen utan ficklampa och kompass.

1 kommentar:

lennie sa...

Jag hade nog också valt bort vinprovningen, de var ju verkligen bra, hans låtar (det som fanns på Youtube). Låter som en härlig upplevelse med tjädrarna. Skönt att sådant ännu finns kvar i vårt massakrerade landskap!