måndag 19 juli 2010

Perca fluviatilis

Hemma igen efter fem dagar i Bohuslän och en vecka i Värmland. I Bohuslän blev det denna gång Göteborg (Universeum), Marstrand, Fjällbacka och Grebbestad. Helt skruvad karneval i Grebbestad när vi var där. Fisk- och skaldjursfrosseri. Krabbfiske. Tjurpannan. Fotbollsfinalen sågs på en pub i Grebbestad tillsammans med ett gäng Grebbestad Lager. Mycket god öl. I vackra Värmland sanslöst med knott, fullt i klass med de värsta upplevelserna från norrlandsåren. Det gäller att vara ute på sjön kvällstid annars blir man uppäten. Några abborrar och gäddor blev det. Blandat väder, två dagar regnade bort helt. Här nere i södern har det däremot inte kommit många mm.

Läst Paulo Coelho Alkemisten och Hemingway Att ha och inte ha. Här byter vi genres mest hela tiden och nu började jag på Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón.

3 kommentarer:

magda sa...

Alkemisten är en fin liten bok! :)

Själv har jag, onekligen lite inspirerad av dig, kollat på sländor ute vid min stuga. Jag såg nog bara en sort, men det räckte; fantastisk turkos färg - vacker som ett smycke!

Cuby sa...

Den var mycket fin.

Turkos? Du har förstås mindre kejsartrollslända Anax Parthenope där... Ny art för landet 16 juli. Fyndet från Kalmar dämme. Eller är det helt enkelt någon flickslända du menar...

magda sa...

Haha... Troligen INTE någon särskilt unik art, mtp antalet... Men fina ändå. :)