lördag 2 oktober 2010

Negru Vodă

Äntligen har jag plockat in den första plattan med rumänska Phoenix, Cei ce ne-au dat nume. Införlivade Cantofabule i samlingen redan för 10 år sedan men först nu är deras 70-tals-discografi komplett. Inga original utan 90-talspressningar av alla, dock på originallabeln Electrecord. Cei ce ne-au dat nume tyvärr med ett annat omslag än originalet. Men det får duga så. Två låtar hade jag sedan tidigare på samlingsplattan Remember, men allt det andra var också riktigt bra. Fantastisk öststatsprogressive.

Och så har Rare Earth In Concert hittat till mitt hem. Den har jag hört tidigare några gånger, men det var verkligen på tiden att jag plockade in den. Alltså, vilket funksvettigt gung och ös på denna platta! Hendrixgitarrer, vilt percussionspel och jammigt och ösigt och svängigt all over. Det blir inte mycket bättre. Med vilka öron lyssnar Vernon Joynson i Fuzz Acid and Flowers? A mediocre white soul-rock band in the style of Vanilla Fudge with long versions of soul hits (e.g. twenty minutes of Get Ready). Their records are not recommended... Obegripligt, men generellt så är han väl inte så positiv till jamband och särskilt inte vita funkiga band. Grand Funk Railroad är inte ens med i Fuzz Acid and Flowers...

Hoppades på ett bra sträck idag, men det blev inte mycket med det. Sparsamt med småfåglar i luften - ladusvala, ängspiplärka, bofink/bergfink, grönsiska. En forsärla rastade. Någon enstaka ormvråk. Jag var dock inte så uthållig. Solen tittade fram en halvtimma (och då tog jag några bilder av min på bloggen numera välbekanta utsikt från mitt hem), men mest var det molnigt, blåsigt och kallt. Varmare inomhus och jag är rejält förkyld.

Sedan en spaning. Ingen arbetar längre och ingen är på jobbet. Alla jobbar och är på jobb eller ska till jobb. Har några gamla elever som vänner på fb och de skriver imorgon blir det jobb eller nu ska jag cykla till jobb. Inte till jobbet eller till arbetet. Men det är faktiskt inte bara de yngre utan även de i min egen ålder skriver nu är det äntligen lugnt på jobb eller snart ska jag åka hem från jobb. När hände detta? Är det efter alliansens jobblinje, jobb, jobb, jobb? Ja, ja, jag arbetar åtminstone fortfarande tror jag. Men inte idag.

Inga kommentarer: