lördag 29 januari 2011

Fregata magnificens

Näst bäst fågelskådning hade jag nog i Las Peñitas sista dagarna. Mest sysselsatte jag mig med vadarflockarna. Några bekanta som kustpipare, småspov och sandlöpare - flikstrandpipare och fläckdrillsnäppa hade jag sett på andra lokaler i Costa Rica - men flera för mig nya: willet (tidigare willetsnäppa), större gulbena, amerikansk gråsnäppa, dvärgsnäppa och tundrasnäppa. Några obestämda arter. Möjligen finns även sandsnäppa med på någon bild…

Bland alla vadare också snöhäger, ägretthäger, amerikansk gråhäger, trefärgad häger, kungstärna, kentsk tärna, sotvingad mås och de alltid närvarande gamarna.

Fick inga bra bilder på praktfregattfågel och brun pelikan i Costa Rica, men här lyckades jag knäppa några. Praktfregattfåglar är bara för läckra!

På bilderna större gulbena Tringa melanoleuca, trefärgad häger Egretta tricolor och praktfregattfågel Fregata magnificens.

Ska ses förstorade såklart, dvs klicka på bilderna.

4 kommentarer:

lennie sa...

Låter som en perfekt blandning! Fregattfåglarna är kanske världens biffigaste? Finns det bra med vadarbiotoper kvar, eller försvinner de som på andra ställen? Det är väl framför allt kustsnäppan man är lite orolig för, har lite dålig koll på hur de flyttar.

ming wan lee sa...

Ja vilken fågel, fregattfågeln! Liknar en flygödla. Jag blev naturligtvis tvungen att kolla upp wikipedia och fann att den livnär sig som "kleptoparasit"! En riktig pirat alltså, och vacker med. Alla dina fågelbilder är enastående.

Cuby sa...

Vet inte hur mycket vadarbiotoper som är förstörda, men överhuvudtaget så är det ett hårt tryck på naturen. Ursprungliga regnskogar är få t.ex. och den stora managuasjön är mycket kraftigt förorenad.

Eva sa...

Underbar bild på fregattfågeln !

Eva