torsdag 17 mars 2011

1-2

Nu snöar det igen och Rögle förlorade så jag kontrar åter med fåglar från tropikerna. Blue-headed Vireo Vireo solitarius. Nordamerikansk art som tillbringar vintern i centralamerika. Observerades flera gånger i Miraflor, Nicaragua. Blåhuvad glasögonvireo får den heta på svenska…

Blue-crowned Motmot Momotus momota. Blåkronad motmot. Noterades några gånger, fick inga riktigt bra bilder, men snygga var de. Inga fler motmot-arter. Denna från Rincón de la Vieja, Costa Rica.

Men det finns förstås större problem än vårens bakslag och ishockey. Jordbävningen i Japan och läget i Libyen t.ex. Kärnkraftsexperterna är långt ifrån överens om hur allvarligt det är och kan bli i Fukushima och det är ju inte särskilt förtroendeingivande. Det kan inte bli något Tjernobyl, vi har redan ett nytt Tjernobyl… Det är en 4:a på INES-skalan, en 5:a, en 6:a… Härdmälta, inte härdsmälta, härdsmälta, inte härdsmälta… Kärnkraftskramande politiker tycker att det är lågt att kärnkraftsmotståndare använder katastrofen för att plocka billiga poäng genom att ifrågasätta energikällan. Jaha? De vill förstås helst att det inte ska kommenteras alls? Locket på. Men fruktansvärt och deprimerande det som hänt och händer i Japan. Liksom i Libyen och i Bahrain.

1 kommentar:

lennie sa...

Usch ja, man brukar gnälla när det är nyhetstorka, men det här vill man ju verkligen inte ha! Bra att du lägger ut humörhöjande fåglar! Jag hade tre vireor i USA, men bara rödögd ville visa sig till nån reda. Det var nästan den enda fågeln som sjöng då mitt i sommaren... Blåhuvad såg jag i typ två sekunder genom ett hotellfönster.