torsdag 31 mars 2011

2-4

Sanslöst! Nu har Rögle en plats i högsta serien. Elitserielagen är skakade och förlorar, Växjö och Rögle fortsätter vinna. Två hemmamatcher av de tre återstående...

Fukushima är förstås bara en del av katastrofen i Japan, men ändå den del jag följer mest. Av rapporteringen att döma är det långt ifrån under kontroll och kanske är det t.o.m. mycket värre än vad man trodde för en eller två veckor sedan. Halterna av radioaktivt jod i havet är högre än för en vecka sedan, det har upptäckts plutonium i marken runt kärnkraftverket vilket indikerar att reaktor 3 läcker, strålning sprids till grannländerna osv osv. Men på rekommendation från svenska strålsäkerhetsmyndigheten har UD ändrat sina resråd, nu kan alla resor till Japan göras utom "de icke nödvändiga". Risken för stora utsläpp är tydligen mindre enligt SSM. Det är förstås inte lätt att förstå sig på det här, men jag tycker inte man får känslan av att riskerna minskat.

1 kommentar:

ming wan lee sa...

marknaden är en cynisk plats befolkad av ytterst närsynta individer. Sälja först! Tänka sen.
Tittar man etymologiskt på ordet ´välstånd´ kan man säkert klura ut hur det är tänkt att vi ska tänka i saken. Och hur man tänker; Marknadsekonomi. BNP. Framgång. Materiell förmögenhet. Ord som välmåga, vet väl ingen längre vad det innebär, sådana luddiga värden är omoderna och platsar snart inte i SAOL.