söndag 20 mars 2011

Lepus europaeus

Då nästan alla helgens fotograferade fåglar blev usla föreviganden så blir dagens bild istället på två harar. Ganska rolig. Både hemmatranor och tranor låtande från skyn. Många dubbeltrastar på fälten, gröngöling ropade. Årskryssade varfågel, däremot fortfarande ingen tofsvipa... Sångsvanarna och storskrakarna vid iskanten väntar på mera öppet vatten.

Sedan tappade jag en bult till bromsklossen på höger framhjul på bilen. Hade nyligen den på service och de har väl inte skruvat fast grejorna. Tror inte jag kört ens 10 mil efter det rånet. Nu fick jag köra två mil med bromsen till. Lät inte så bra. Lade ner fågelskådandet efter det.

Fick inhandlat PJ Harvey Let England Shake och den har snurrat några dagar nu. En skiva om krigets vanvett. Starka texter. Musiken är organisk, naken, mestadels ganska lågmäld och ibland tänker jag på Kate Bush. PJ Harvey blir man aldrig besviken på, hon sjunger fantastiskt och det finns några bedövande vackra melodier på Let England Shake, men riktigt golvad har jag inte blivit. SOT: In the dark places.

3 kommentarer:

ming wan lee sa...

säga vad man vill om Harvey men besviken blir man aldrig. Inte jag i alla fall. Hennes röst är extraordinär, snacka om närvaro! Min favorit är On Battleship Hill, men den smaken delar jag säkert med de flesta. När jag fått tid att lyssna in mig då finner jag säkert en annan favorit, och en annan, eller en tredje :)

ming wan lee sa...

the words that maketh murder t.ex... ojojoj

ming wan lee sa...

men för att återgå till det som verkligen är intressant här :) så är ju bilderna underbara! kanske särskilt Picassoharen