lördag 5 mars 2011

Passer domesticus

Äntligen solsken och riktig vårkänsla. Förutom årets första tjädertupp - som lyfte från ett kalhygge, vad den nu gjorde där - sjöng mesar och nötväckor i varenda träddunge. Gröngöling ropade, enstaka sånglärkor hördes från skyn. Grågäss. Cigarr. Det hade varit roligt om man hunnit med att fotografera tjädern, men det får bli en gråsparvsbild istället.

Galenskaperna fortsätter. Nu blir det tjuvstart på trollsländesäsongen i Turkiet i påsk. Det passar därför att lyssna på Danses et Rythmes de la Turquie med Moğollar. 1971. Kallas förstås psykedelia idag, men gjorde det knappast då utan det är helt enkelt turkisk folkmusik med en del udda instrument. Rekommenderas.

Efter att ha läst ut Roberto Bolaños De vilda detektiverna har jag nu klämt alla mina Tintin-album. Det måste man göra ibland. Man inser att de haft en viss påverkan på ens liv när man läser dem.

Saknar fyra stycken. Kanske skulle man köpa dem nu när man ändå är igång. På mina äldsta står priset 7.35 kr, idag kostar ett album 74 kr på adlibris...

6 kommentarer:

Jonas sa...

Tintin måste man ha komplett.

ming wan lee sa...

instämmer!

lennie sa...

Kul med tjädern, och riktigt skönt ljus på gråsparven! Nu är det officiellt vår!

Marvin Johnston sa...

Den där Moğollar har jag haft ögon och öron på ett par gånger. Fast då hette skivan Andalou Pop, samma omslagsbild. Ganska bra va?

ming wan lee sa...

åh sånglärkorna!

Cuby sa...

Samma skiva. Den är fin om man gillar turkiskt!