måndag 25 april 2011

Türkiye

Hemma från Turkiet och en på många sätt galen resa. Vädret var mestadels bedrövligt, uppenbarligen till skillnad från hur det varit här hemma (det är plötsligt grönt!), så det blev inte så många trollsländor, men desto flera fåglar. Sanslös skådning och man visste ibland inte var man skulle titta. Inte räknat efter, men det kan nog ha blivit nästan 20 nya kryss för mig. Bland dessa dock inte rallhäger och skedstork. Förstås. En första grovgallring bland bilderna är allt jag orkat med idag efter en lång hemresa.

Några äventyr i bergen som jag får berätta om någon gång ifall att jag hämtar mig från dessa trauman...

4 kommentarer:

ming wan lee sa...

välkommen hem igen! Jag ser fram emot fler fina bilder och mustiga anekdoter :)

Cuby sa...

Tack!

lennie sa...

Det låter hur bra som helst! Bilden på rallhägrarna känns rätt unik, jag tror inte jag har sett dem i så stora flockar tidigare (på bild alltså), men jag gissar att det händer på flyttning.

Cuby sa...

Såg ca 70 rallhägrar i tre flockar samtidigt vid detta tillfälle. Har heller inte sett något liknande tidigare. Sista dagen noterades en flock med 120 silkeshägrar. Purpurhäger hade vi nog någon med 20-talet och natthäger med minst 10. Sedan var det 50-talet storkar i flock och 50, eller om det var 60 eller 70, bronsibisar... Osv, osv. Galet!