torsdag 7 maj 2015

Leaving my troubles behind

En ta-tag-i-allt-möjligt-dag. Städat, diskat, vattnat blommor, tvättat, klippt håret, klippt gräset (men inte häcken...), pantat en miljon burkar och flaskor, köpt en present, ringt jobbiga samtal. Hade planer även på en klockgrodeexkursion, men vädret var inte så inbjudande så det fick vara. Lyssnat på vinyler har jag däremot gjort. De stackarna förtjänar lite uppmärksamhet ibland. Följande har spelats idag: Badger One live Badger, Ross The pit and the pendulum, Blues Image s/t, Buzz Linhart buzzy, Curtis Knight with Zeus s/t, Charlie Musselwhite Leave the blues to us, Kevin Coyne Millionaires and Teddy Bears, Big Mama Thornton Stronger than dirt, Clear Light s/t...

Måste skriva ett par rader om några av skivorna. Blues Image första på Atco 1969 till att börja med. Konstigt att jag aldrig nämnt den på bloggen tidigare, för det är en riktig favorit och som jag spelar med jämna mellanrum. Med Mike Pinera i spetsen avhandlas blues, jazz, psykedelia och santana-rock på en helgjuten platta. En fot i sextiotalet och en i den hårdare rocken som komma skall. Pineras gitarr smokes som man säger... Han gick så småningom till Iron Butterfly, men släppte senare på 70-talet en hel drös plattor i Blues Image namn på sin tax scam label Illusion. Tre stycken 1977 och två 1978. Aldrig hört och inte sett mer än i en lista för hundra år sedan.

Buzz Linhart buzzy. En psykedelia/folk/pop-platta som man verkligen bör låna ett öra. Den är väl mest känd för den nästan 20 minuter långa Sing Joy med citar, men jag gillar det övriga materialet bättre, särskilt Willie Jean som är en fantastisk låt på alla sätt och vis. Måste höras! Philips, 1968.

Kevin Coyne Millionaires and Teddy Bears. Jag väljer att länka till kompisens musikblogg, det var nämligen hans inspirerande text som fick mig att köpa den på mässan i Borås för ett tag sedan. Låtvalet blir samma som T:s. Virgin 1978.
Inga kommentarer: