fredag 19 juni 2015

Midsommar

Här kommer en mer passande midsommarskiva än Pescado Rabioso. Fläsket Brinner från 1971. Den hade jag faktiskt bestämt mig för att försöka leta upp i Hova. Såg flera exemplar och jag tog det dyraste och finaste. Den har börjat kosta en slant... Det var nära att jag även köpte Fläsket, som jag haft på CD sedan den gjordes 2002, men J, som såg den först slog till... Hursomhelst, rock, folkmusik och jazz i en fantastisk fusion och som är svår att motstå. Nordiskt vemod. Långa ekvilibristiska improvisationer. Öppningsspåret Gånglåten, inspelad live, är en all time favourite.  

Jag åkte på mässan i Hova med föreställningen om att jag skulle köpa mycket US-psych i medelprisklass och kanske något svenskt som t.ex. Fläsket Brinner. Vet knappt om det blev något från USA, 1-2 plattor kanske. Istället kom jag hem med en bra hög från Östeuropa, en hel del från Sydamerika, men framför allt en massa svenskt...

Om några timmar blir det midsommarfest ute i skogen. Tråkigt med vädret och knott i massor lär det finnas, men det blir säkert trevligt ändå. Ska jag ta med gitarren?

Fläsket Brinner - Gånglåten

Inga kommentarer: