tisdag 15 september 2015

Pseudohaje goldii

En ormkännare gissar att det här är en Goldie's tree cobra Pseudohaje goldii. Från wikipedia: is a species of venomous tree cobra (Pseudohaje means "false cobra") endemic to Central and Western Africa. This species is one of the two tree cobras in Africa, the other being the black tree cobra (Pseudohaje nigra). Goldie's tree cobra is one of the most venomous snakes and creatures in Africa.

Greater lakes bush viper, som jag lade upp två bilder av på bloggen förra veckan, är giftig, men denna är snäppet värre. Eller flera snäpp t.o.m. Om Greater lakes bush viper sa experten att det nog kan göra ont, men hellre den än kobran. Med andra ord, man kan överleva den förstnämnda men knappast den senare. Nu är det kanske inte helt säkert att det är en Goldie's tree cobra, men det är en kvalificerad gissning. Queen Elizabeth National Park.

3 kommentarer:

magda sa...

Vacker!

Cuby sa...

Jag är inte så glad i ormar, med det är ändå med skräckblandad förtjusning som jag försöker få något foto när jag ser någon...

magda sa...

Jag har inte mött tillräckligt många giftiga (bara svenska huggormar och någon okänd i Grekland, vad jag kan minnas) i vilt tillstånd, för att riktigt veta hur jag skulle reagera på dem. Men de är vackra och fascinerande, ja.