torsdag 30 juni 2016

Semester II

Nu är det semester på riktigt! Trollsländekursen över. Vädret acceptabelt två och en halv dag så det blev tämligen lyckat. Folk från hela landet. Trevligt med nya bekantskaper. Idag orkar jag dock bara ligga på soffan och lyssna på musik. Det finns fortfarande en del olyssnat från Hova. Har fått spelat igenom tyskarna The Blues Goes on på tyska Ken (1971) två gånger. Det finns inte mycket information om plattan. Det står inget i vare sig Cosmic Dreams at Play eller i The Crack In The Cosmic Egg

På nätet kan man läsa att det var studiomusiker som jammade för en exploito label. Förmodligen samma gäng som Live Experience Band vilka gjorde flera Hendrix-tributer på Ken. På en fildelningssida finns en kommentar som lyder: I met the bassplayer from this band few years ago in Hamburg. The band on this production was named "The Chicago Sect" The recording was made at "The Logo" in Hamburg he said. I kommentarsfältet till en av låtarna på youtube verkar en bandmedlem ha skrivit. Han menar att de hette Stoned Flute och att det var en kriminell studioägare i Hamburg som spelade in och sedan lurade dem att banden gått förlorade. De visste inte om att skivan getts ut och fick aldrig ett öre... Anyway, en ganska trevlig psykedelisk och bluesig platta. Mestadels skramlig och primitiv, men ibland något mera återhållsamt och reflekterande. Gitarr, bas, trummor, orgel, ibland saxofon och fiol.

Förra året köpte jag ett argentinskt original i Hova, nämligen Piel de Pueblo Rock de las Heridas, i år fick det bli Miguel Cantilo Y Grupo Sur (1975). Det är dyrt med sydamerikanska originalplattor och det är svårt att få tag i dem i fint skick. Ett slitet och tejpat omslag och skivan är inte knasterfri, men det får man leva med. Fantastisk platta. Sedvanlig sydamerikansk intensitet, desperat sång och helt vilda gitarrer. Seglar genast upp i toppen bland sydamerikanska favoriter. Jag länkar till kompisens, på nedlagda Gamla Skivors, recension av den här pärlan för några år sedan. Underbar text. 1 kommentar:

magda sa...

Jag orkar inte ens lyssna på musik. Det är A Clash of Kings och en trolig mansförkylning. :P ;)