lördag 10 december 2016

Chlorochrysa nitidissima

Idag var det verkligen ett dystert väder. Hallandsåsen låg där tung och grå och färglös och i sjön fanns det inte mycket att titta på. Några storskrakar var det enda. Vare sig kungsfiskare eller strömstare syntes till. Jag åkte istället ut till Skälderviken och fick lite bättre observationer på den rödhalsade snäppan, men jag blev inte mycket gladare för det.

Inga foton av tristessen så jag väljer några colombianska färgklickar istället. Masked Flowerpiercer Diglossopis cyanea, Bananaquit Coereba flaveola och Multicoloured Tanager Chlorochrysa nitidissima. En sökning i bloggen säger att ingen av dem finns här sedan tidigare. Förvånande när det gäller de båda första. Inga särskilt bra bilder, men lite färg åtminstone... Alla från Km 18, Cali.

Det blev tredje gången som jag noterade den endemiska Multicoloured Tanager. Såg den i San Antonio (närbelägen lokal) 2013 och i Otún Quimbaya 2015. Jag har några suddiga bilder från dessa tillfällen, men detta är den första som jag vågar visa. Trist med bilder vid matning förstås, men ibland får man göra undantag. Fågeln, som väl är en hona, dök plötsligt upp och jag slängde iväg några foton från långt håll. Fem sekunder senare var den borta igen och den kom inte tillbaka...

Inga kommentarer: