tisdag 21 februari 2017

Buteo swainsoni

Idag gick det att ta sig ut. Inget regn. Solen var nästan på väg igenom molntäcket under mitt varv runt sjön... Rejält blåsigt dock, så det var inte helt njutbart, men ändå infann sig vårkänslan. Hörde sånglärka dessutom. 

Bilderna igår var på arter som setts tidigare på bloggen. Idag tänkte jag få med några helt nya. Great Blue Heron Ardea herodias har jag förvisso haft med en gång förut, då med en bild från Isla Gorgona i Colombia, men bakom denna fågel en Forster's Tern Sterna forsteri. Kärrtärna. Bear River Delta, Utah.

Double-crested cormorant Phalacrocorax auritus. Öronskarv. Sågs med ett hundratal exemplar i Bear River Delta, men annars noterades den bara med några enstaka fåglar på en handfull lokaler. Fyra underarter, denna bör vara nominatformen auritus.

California Gull Larus californicus. Prärietrut. Egentligen borde man någon gång fördjupa sig i måsfåglar, men hittills har det inte blivit av. De som gör det brukar bli väldigt passionerade. Antelope Island, Salt Lake.

Killdeer Charadrius vociferus. Skrikstrandpipare. Märkligt nog inte på bloggen tidigare. Ingen sökning, på vare sig engelska eller svenska, ger någon träff. Kanske för att jag aldrig lyckats ta någon riktigt bra bild, men denna kan väl få gå igenom trots allt. J. Clark Salyer National Wildlife Refuge, North Dakota. 

American Harrier Circus (cyaneus) hudsonius. Underart av blå kärrhök enligt Clements, men det finns de som menar att den bör ha artstatus. Vid Bear River Delta noterades så många som 10 exemplar. Ingen bild riktigt skarp...

Swainson’s Hawk Buteo swainsoni. Prärievråk. Vi såg bara ett tiotal fåglar på hela resan. Jag har ett antal foton på den flygandes, men denna är nog den bästa trots allt. Parlin, Colorado.

2 kommentarer:

magda sa...

*gilla* på både runda och bilder!

Cuby sa...

Tack!