lördag 11 februari 2017

Kylan kommer inte bara inifrån...

Idag krävdes det viljestyrka för att genomföra promenaden runt sjön. Bara 1-2 minusgrader, men en bitande, isande kall vind gjorde det till en prövning. Det var inte skönt alls kan jag berätta. Särskilt på västra sidan, helt oskyddad intill sjön. Brrr...

I skogen, där det förstås var något mindre outhärdligt, hördes några kungsfåglar. Vid kyrkan kråka och kaja. I sjön fanns inte en enda fågel vad jag kunde se. 

Februari förnekar sig inte...

Igår tvingade jag mig att köra till Hbg och se Abramis brama. Något annat än att promenera runt sjön och lyssna på skivor måste jag ju göra. Det var värt ansträngningen! Där kunde varit mer publik, men sådana små detaljer stör inte Abramis brama. De levererar alltid!

Babblade lite med bandet och vi försökte rekapitulera gamla spelningar. Vi kom fram till att det måste varit 2000 som jag såg dem första gången på SRF och som vi senare på sommaren spelade ihop uppe i Forshaga på Dist 2000. Året efter lirade de på festivalen i gamla hembyn och kanske samma år även på Tullakrok. Vi har gigat ihop en gång i Malmö, för sju år sedan. Jag vet inte hur många gånger jag sett Abramis brama, men det borde vara kring tio gånger. Förra gången var i Borås för två år sedan. Kul att träffas igen...

2 kommentarer:

Enallagma sa...

Is och åter is, men någon enstaka gång en liten stråle värme. Det är väl ändå februari i ett nötskal? Mars är bättre :-)

magda sa...

Jag måste nog ha en dos Abramis snart, igen!