lördag 18 februari 2017

Världen är vid och vägarna många

Sportlov. Man skulle haft en resa till ett varmt land inbokad... Nåja, jag får hålla mig hemma. Gå runt min sjö. Kanske skåda lite fågel. Spela skivor, läsa någon bok. Det lär bli en del resande senare i år om inte hälsan sätter stopp. 

Den senaste veckan har jag lyssnat mycket på Bob Weirs Blue Mountain och den inspirerade mig att leta fram hårddisken med bilderna från USA-resan 2012. Nästan fem år sedan. Det är inte klokt vad tiden går. 

Det blev aldrig att jag lade upp särskilt mycket bilder här på bloggen. En del trollsländor, ett tiotal fågelbilder, däggdjur från Yellowstone och lite annat, men ändå bara en bråkdel av alla tusentals foton. 

Det som framför allt slår mig nu, när jag bläddrar i albumen, är vilka storslagna landskapsscenerier den resan bjöd på. Ständigt skiftande. Minnesotas skogar, Lostwood i North Dakota, Badlands NP, oändliga prärielandskap, snöklädda berg i Montana, Yellowstones varma källor och gejsrar, Teton Range, Canyonlands och en massa andra platser. 

Det är svårt att jämföra resor. Det är fantastiskt vackert i Peru, Ecuador och Colombia. Karpaterna i Rumänien längtar jag tillbaka till. Svenska fjällen. Svalbard förstås. Variationen av landskapstyper i de åtta delstaterna vi körde igenom på USA-resan, gör den nog ändå svårslagen när det handlar om vacker natur. Det är en smaksak förstås...

Bilderna från Joseph Scenic Highway, Wyoming, Beartooth Pass, Montana, Yellowstone, Independence Monument, Colorado National Monument, Summit Lake Park, Idaho  och Delicate Arch, Arches NP, Colorado. En flykt från ett grått och dimmigt Skåne i februari...

3 kommentarer:

magda sa...

Spännande med resplaner! Vart bär det av?
Tror jag ska åka till USA, och roadtrippa, nästa sommr. I år blir det nog "bara" en resa tillbaka till Island. Möjligen London igen. Såvitt jag vet nu. :)

Cuby sa...

Om jag överlever feb-april så blir det Azorerna i början av maj till att börja med...

magda sa...

Härligt! Där bör ju vara tokfint! :)