onsdag 26 juli 2017

C3H4O(OH)2

Släpade mig runt sjön idag. Konditionen inte den bästa... Det blev förstås en hel del trampande på skogsstigar i Amazonas, men sällan i något högre tempo. 

Spanade därefter lite vid dammarna. Sjöflicksländor, pudrade smaragdflicksländor, större kustflicksländor, kejsartrollslända, bruna mosaiksländor, större och mindre sjötrollslända, metalltrollslända, pudrade kärrtrollsländor, ängstrollsländor, de flesta blodröda tror jag. 

Rio Tapajós. Här var jag nära att sluta mina dagar. Skulle givetvis simma ut till en ö. Dit gick ganska bra, men tillbaka, i den starka strömmen, tog jag helt slut. Fick sådan mjölksyra i armarna att jag blev tvungen att mestadels flyta med strömmen liggandes på rygg. Det var nära panik och jag hann tänka att jag faktiskt skulle drunkna, men jag lyckades på något sätt ändå hålla huvudet kallt och kunde till slut ta mig in till land en bit nedströms från där jag startat det dumdristiga företaget. Släpade mig upp på en häll och fick sitta där en bra stund och pusta ut innan jag kunde gå tillbaka längs stranden. Vansinne! Mobilkamerabilder.

2 kommentarer:

Enallagma sa...

Men hallå! Såna risker får man inte ta, även om livet kan vara pest... Så skönt att det gick bra...

Cuby sa...

Jag lärde mig en läxa!