lördag 14 oktober 2017

X

Bloggen fyller 10 år idag. Tio år! Var det inte häromdagen som jag fick för mig att börja skriva om skivor, fåglar och resor i en blogg? 1659 inlägg. Ett ganska jämnt flöde med ca 10-20 inlägg i månaden, 160-180 om året. Bläddrar jag i bloggen så hittar jag både pinsamma texter och något mera djuplodande. En del är slarvigt skrivna, andra mera genomarbetade. Allt får stå kvar. Till en början handlade det mest om skivor, konserter och fåglar, så småningom mycket från mina resor, hockey och om trollsländor. 

Bloggen är inte direkt spännande eller provocerande. Det blir till exempel väldigt lite om politik och vad som händer i samhället och i världen. Även om den inte heller är särskilt självutlämnande så kan man nog delvis lära känna mig i mina texter. Vad jag tycker om att göra, att jag blir lycklig av nyupptäckt musik eller en konsert, min kärlek till naturen, mina kreativa sidor, min melankoli... 

Jag ser bloggen mest som min dagbok och en plats för mina bilder. Fotografier. Det tråkiga är att bilderna från de första åren nu inte längre går att förstora. Klickar man på dem så blir de istället mikroskopiska. Lite av poängen med bloggen går förlorad för mig om jag inte kan gå tillbaka och se på bilderna för jag har ingen organisation för dem för övrigt. Jag borde kanske öppna ett flickr-konto... 

Bloggen är ganska hemlig, jag har aldrig gjort någon direkt reklam för den. Tvärtom brukar jag tycka det är lite pinsamt när någon jag känner råkar hitta hit. För den är väl lite småskämmig ibland... Jag trivs rätt bra med att det bara är en liten skara av vänner som läser och någon gång kommenterar. Ibland har jag tänkt lägga ner, men jag har alltid fortsatt. Bloggen är nu nästan 1/5 av mitt liv eller t.o.m. 1/4 av mitt vuxna liv. Den är en del av livet med andra ord.

Jag firar med ett glas rött, trollsländor från Amazonas och Gov't Mule tillsammans med Dickey Betts son Duane Betts. Ikväll är det två veckor till Gov't Mule i London.

2 kommentarer:

Malin sa...

Kram! ❤️

magda sa...

Bra jobbat.Jag läser gärna några år till! :)