söndag 21 januari 2018

Bortglömda skivor i min samling V

I Asked For Water, She Gave Me... Gasoline är en skiva som jag har haft i samlingen i ungefär 30 år. Ganska säker på att jag hittade den på en skivmässa i Ä-holm i slutet av 1980-talet. Jo-Ann Kelly och Tony T.S. McPhee gör flera av låtarna och det var förstås anledningen till köpet. Oh Death är fortfarande svårslagen träskblues. Älskar deras röster ihop. Andra artister: Andy Fernbach, Graham Hines, John Lewis, Jim Pitts, Brett Marvin & The Thunderbolts m.fl. En skiva jag gärna skulle vilja införliva i samlingen är Andy Fernbachs If You Miss Your Connexion från 1969... Min I Asked For Water, She Gave Me... Gasoline är en US-utgåva på Imperial och med cut corner. Annars i toppskick. Den engelska utgåvan har ett annat omslag och är förstås dyrare. 1969.

Ungefär lika länge har jag haft samlingsplattan Picnic - A Breath Of Fresh Air från Harvest 1970. Denna vill jag dock minnas att jag köpte på skivmässa i Hbg och anledningen var Pink Floyds Embryo. Gissar att jag inte hörde så mycket på resten av plattorna. Nu har de spelats igenom. Deep Purple, Barclay James Harvest, Pretty Things, Roy Harper, Bakerloo, Kevyn Ayers, Syd Barrett, Pete Brown And Piblokto!, Panama Limited, Edgar Broughton Band m.fl. Grym samling, i princip inte ett dåligt spår... Embryo ingick runt 1970 stadigt i Pink Floyds liveset och var då minst 10 minuter lång. På Picnic - A Breath Of Fresh Air är det en kort studioversion på 4:38. Jag väljer att länka till en fantastisk liveversion. Måste ses och höras!

Jag tror inte att någon av skivorna I Asked For Water, She Gave Me... Gasoline eller Picnic - A Breath Of Fresh Air har snurrats det här seklet. Förrän idag. 


Inga kommentarer: