söndag 11 februari 2018

Lyrurus tetrix

Det var denna helgen. Inledde med att repa med bandet i fredags. Det är garanterat många år sedan vi fick för oss att göra det en fredag. Jag hade med mig en idé till låten som känns som den bästa av de nya. Efter lite förenklande föll det ut ungefär som jag hade hört det i mitt huvud. Denna låt blir stänkaren på nya plattan inbillar jag mig...

Igår blev det en tur på gränsmyren till Småland. Det var en bra idé för det blev orrspel (klockan halv två på eftermiddagen!) och tre sedda tuppar. Annars ganska fågeltomt. Några meståg med trädkrypare, tofsmesar, svartmesar och kungsfåglar. Spår från skogshöns i det tunna snötäcket. Både orre och tjäder? På kvällen var vi några som överraskade M som fyllde 50. Middag på Sand i Båstad. Det var trevligt.

Jag var på väg ut i naturen idag också, men efter 500 m fattade jag att jag hade punktering på bilen. Inget reservhjul, så nu står den nere i byn. Får fixa med det imorgon. Det fick bli innesittande och skivlyssnande istället (och köp av två skivor trots att det skulle vara inköpsstopp...).

Förra veckan var ganska intensiv. Fullt upp på jobbet och årsmöte med naturskyddsföreningen och årsstämma med bostadsrättsföreningen. Veckan som kommer blir lugnare, särskilt som flera av mina klasser ska ut på praktik. Därefter sportlov. Måste ta tag i studierna. Siktar på att försöka slutföra två kurser i februari.

1 kommentar:

magda sa...

Du bara roar dig, du.;)