lördag 7 april 2018

Please don't

Intensiv vecka. Både på jobbet och i naturen. Det snabba väderomslaget satte verkligen fart på fåglarna. Det har rastat massor med änder i sjön och de nya årsarterna har rasslat in. Missat mycket också. Vi har sett 104 arter i kommunen i år och jag saknar 17 av dem... Planering inför Ammarnäs i måndagskväll, inför Azorerna i torsdags, repat som vanligt på onsdagen och i gårkväll blev det en tur med pappa till vår lilla skogsfastighet där vi fick satt upp J:s holk och rensat några andra. Det har gått i ett med andra ord.

I morse var jag på plats på torvbrytningsmossen redan 05.40. Jag hörde en orre pyscha nästan direkt, men sedan blev det inget mer. Dock väldig fart på småfågelsträcket. Trastar, lärkor och bofinkar framför allt. En varfågel i en björktopp. Tranor ropade. Nya årsarter för dagen blev skogssnäppa, brun kärrhök, rörhöna, vattenrall, mindre hackspett och rödvingetrast. Orkar jag upp tidigt i morgon också?

Ryggen pajade i tisdags. Den har varit ganska bra i över ett år, men nu var det dags igen. Väldigt plågsamt i två dagar, men jag var förstås ändå tvungen att fara fram och tillbaka till sjön flera gånger för att spana i andflockarna. Det är mycket bättre nu, men inte alls bra. Hoppas på snabb konvalescens. Den här tiden på året måste man vara någorlunda hel i kroppen.

Graveyard har återuppstått från de döda.

Inga kommentarer: