söndag 27 maj 2018

Rhingia campestris

Vilken vecka! Inte mycket tid för återhämtning. Långa dagar på jobbet och sedan någon aktivitet varje kväll. Exkursioner, fågelguidning och konsert i Malmö. De kommande veckorna är nästan lika fullspäckade. Längtar till ledighet!

Igår träffades vi 25 personer vid sjön för J:s sista resa. Danskar, tyskar, några svenskar och en amerikanska. Ceremonin vid vår sandflodtrollsländelokal. Det kändes rätt. Fortfarande så otroligt ledsamt, men det var fint att träffas så här. 

Idag har jag varit ute på några fotorundor. I grustäkten sågs nyförvandlade pudrade kärrtrollsländor samtidigt med de i parningshjul. Mestadels molnigt så det var inte samma aktivitet som när jag var där i måndagskväll.

Vid dikena fanns det gott om större sjötrollsländor, men annars ganska sparsamt med sländor även där. Några exemplar av brunfläckig pärlemorfjäril noterades och det var visst ganska tidigt.

Det blev även en kort sväng till den gamla grustäkten här hemma. Fotade lite kryp, bland annat ängsnäbbfluga. Skalbaggen och humlan har jag inte gett mig på, men bärfisen är väl en purpurbärfis?

Bivråk på två lokaler. Fick iväg några foton på en av dem. Kameran helt felinställd för det, men jag gjorde den lite ljusare och tja... Jag har nog inget foto på någon bivråk tidigare.

Bjöd föräldrarna på lunch i byn och så tog jag äntligen tag i att åka och hämta mina trädgårdsmöbler och lite annat som blev kvar i gamla huset. 

Snipp, snapp, snut, så var helgen slut!

1 kommentar:

magda sa...

Vackra bilder!