söndag 24 juni 2018

var var VAR?

Trevlig midsommarafton. God mat, mycket prat och framför allt mycket musik. En väldig blandning med allt från Neil Young och Creedence till colombiansk pacifico, jugoslavisk sjuttiotalsmusik och hårdrock från Syrien. Det blev till och med en del dans... Dock blev natten sen och jag fick stanna till efter Belgien - Tunisien på eftermiddagen innan jag vågade mig hem.

Det blir mycket fotboll. Vi tittade på en hel del redan i fjällen (de som gick på SVT, TV4 hade vi inte i vår stuga...) och igår såg jag alla tre matcherna... Får nog minska ner det något, annars blir det inte mycket annat gjort. Det är något visst med EM och VM i fotboll. Jag bryr mig inte ett dugg om sporten annars.

Första matchen för Sverige hörde jag lite mer än halva på radio (var tvungen att köra de nio milen till Sorsele och en bilverkstad) och hann sedan se slutet på TV. 1-0 efter straff mot Sydkorea var förstås ett godkänt resultat. Igår blev det en snöplig förlust mot Tyskland. Det återstår en frispark och då blir det 2-1... Nu blir det tufft att nå slutspel även om chansen fortfarande finns. 

Skönt att göra nästan ingenting. Läsa, lyssna på musik, glo på fotboll i några dagar. I veckan tänker jag att det blir mycket trollsländor. Ska besöka några lokaler i kommunen där jag inte har varit och en dag ska jag umgås med systersonen och han hänger gärna med och kikar på insekter. Ska jag åka till Närke och inventera trollsländor i helgen? Lite sugen på det...

Inga kommentarer: