lördag 10 november 2018

Fuck the Cops

I am the Scorpion (Bo Anders Larsson) är en av de mest åtråvärda svenska psych-plattorna. Bo Anders Larsson backas upp av Contact och skivan producerades av legenden Kim Fowley. Originalet kom 1970 och ett sådant har jag aldrig sett. 2015 gjordes en reissue till Record Store Day. Några av kompisarna köpte den direkt, men jag fick tagit in den först nu. Fin utgåva. Limiterad till 500 ex. Min 301/500. I am the Scorpion har några riktigt grymma garagepsych-spår på a-sidan, men b-sidan består mest av helt omöjliga sextiotalspoplåtar. Som bonus får man singeln från 1971 It's All Over Now/Fuck The Cops (tidigare Wolf's Mouth Song). Den är med även på Charlie & Esdor-samlingen och hör nog bättre hemma där. Det är nämligen Charlie & Esdor som spelar och Bo Anders Larsson är bara producent. Uppenbarligen gavs den ändå ut under namnet Scorpion.

Barndomslandet Trygghetskontroll är också utgiven 2015, men är till skillnad från I am the Scorpion ingen reissue utan ett nytt band och en ny skiva. Snappade upp Barndomslandet för ett tag sedan och gick genast in på discogs och köpte ett exemplar från en tysk försäljare. Trygghetskontroll är suverän svensk progressive som osar Fläsket Brinner, Kebnekajse och i Burfågelstider till och med International Harvester när de går över i långsam och tung drone i slutet. Tydligen är bandets koncept att inte spela sina huvudinstrument utan att byta med varandra, allt för att inte bli för ekvilibristiska. Fantastiskt skön platta. Det blir inte mycket bättre!4 kommentarer:

Björn W sa...

Jag var nära att bjuda hem ett original på Tradera häromveckan, men någon dokusåpadeltagare med religiösa undertoner ville ha den mer.

Cuby sa...

Du menar ett original av I am the Scorpion? Missade det. Vilket skick och vad gick den för?

Cuby sa...

Heter det "bjuda hem ett original på Tradera"? Låter mer som att bjuda hem en originell person än en skiva.

Björn W sa...

Som jag minns det var den i ok skick, vg++, eller så och med ett hyfsat omslag, vilket är ganska ovanligt (det är skört, så de flesta jag har sett har haft diverse revor). Slutpriset var strax norr om 3000, vill jag minnas.

(Jag tröstköpte en filmaffisch från 1957 istället - "The Brain from Planet Arous"...)