måndag 24 december 2018

2018

Så var det dags för årets krönika. I den förra hoppades jag att 2018 skulle bli ett bättre år än 2017. Det blev det väl inte direkt. Jag har mestadels känt mig lika alienerad och vilse i livet. Arbetar ihjäl mig. Jobbet känns ibland som det enda jag har och det enda jag orkar med. Väldigt osocial i övrigt. Mår ofta ganska kass. Det höga blodtrycket sliter. Inte tagit tag i att få medicin för det. Huvudvärk jämt. Om det beror på blodtrycket eller den allt sämre synen vet jag inte. Sömnproblemen...

J gick bort i början av året. Det är fortfarande väldigt ledsamt. N kunde inte ha kvar den lilla stugan vid Hallandsåsen själv och vi har inte träffats sedan minnesceremonin. Hoppas vi kan ses nästa år. Kanske åka och hälsa på L och C som också lämnat sin stuga i Rössjöholm och köpt ett hus på Österlen. Vi är ditbjudna. 

Pappas demens har accelererat. Han som alltid har varit en arbetsnarkoman klarar bara av väldigt enkla saker och inte sällan blir det fel ändå. Det är sorgligt att se på.

Jag har varit iväg på många resor som vanligt. Klimatångest!!! Azorerna med skolan, Ammarnäs i fjällen, inventerat trollsländor i Närke och en bilresa ner genom Centraleuropa med slutmålet dotterns bröllop i Kroatien. Mest tid tillbringade jag i Slovakien. Två veckor kanske.

På hemmaplan lever jag något mera klimatsmart. Från att jag kom hem från min sommarresa i början av augusti har jag tankat bilen två gånger och min konsumtion består huvudsakligen av begagnade vinylskivor och konserter...

Jag skulle ligga lågt med skivköpen, men har förmodligen spenderat mer på plattor i år än något annat år. Svindyra rariteter, halvrariteter och nya skivor har trillat in med jämna mellanrum. Vansinne. Men vad ska man annars göra med alla pengar? Spara för att kunna sluta jobba tidigare hade förstås varit vettigare, men inbillar mig att jag ändå inte lever till pensionen...

Jag har sett Jonathan Wilson, Roger Waters och Nick Mason’s Saucerful of Secrets i Köpenhamn, Pretty Things, Baby Grandmothers och Monster Magnet i Malmö, Chris Robinson Brotherhood i Göteborg och ytterligare en handfull gig i Helsingborg och på hemmaplan. Det blir en del konserter även om det är länge sedan jag var på en festival. Frestande med nästa sommars Burg-Herzberg-festival.

Inte ett enda gig med bandet, men vi håller på att spela in en ny skiva. Den är inte klar ännu. Långa mellanrum mellan de olika inspelningstillfällena. M är en upptagen man. Det känns som att man inte har någon koll på hur det kommer att bli... Jag förväntar mig att den blir klar i januari och att vi kan släppa den i april-maj. Hoppas den blir något man kan stå för.

Bloggen lever vidare. I år har den mestadels varit en musikblogg. Jag har inte hunnit med att skriva om alla nya skivor, med de flesta har ändå fått några rader. Det är inte många som kommenterar dessa musikinlägg. Det är lite tråkigt. Det kunde gärna få bli lite mer vinyltugg i kommentarsfälten. 

Hursomhelst, här kommer årets vanliga listor, utan inbördes ordning.

Årets skivor utgivna 2018:

Graveyard - Peace
Abramis Brama – Tusen år
Träden – same
Agusa – Ekstasis – Live in Rome
The Chris Robinson Brotherhood ‎– Betty's Midwestern Magick Blends Vol. 4

Graveyard - Peace och Abramis Brama - Tusen år är skivorna jag hört överlägset mest av de nya, då jag har dem på både vinyl och CD. De snurrade mest hela tiden under bilsemestern och även senare när jag någon gång kör bil. De tre övriga har jag bara hört några enstaka gånger var, men de hör nog hemma på listan ändå. Det fanns flera nya skivor att välja mellan än vanligt. 

Andra skivor:

Tomorrow’s Gift – same
Terry Reid - Seed of Memory
Peter Bardens - The Answer
Tripsichord - same
Pink Floyd - Early years 1965-72 (boxen med 10 CD, 9 DVD, 8 Blu-ray, vinylsinglar och massor med memorabilia).

Här var det svårt att välja bort Twink, Dionysos m.fl.

Årets konserter:

Chris Robinson Brotherhood – Pustervik, Göteborg
Jonathan Wilson – Lille Vega, Köpenhamn
Roger Waters – Royal Arena, Köpenhamn
Nick Mason’s Sauserful of Secrets – Forum Black Box, Köpenhamn
Pretty Things – Folk och Rock, Malmö

Hedersomnämnanden till Monster Magnet och Baby Grandmothers i Malmö och Abramis Brama och Lugnet i Hbg.

Alla bilder i detta långa inlägg från sommarens bilsemester. De flesta tagna med mobilkameran. Biätaren och härfågeln från Ungern, övriga från Slovakien.

God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla bloggläsare!

Terry Reid - Seed of Memory (årets bästa låt)

4 kommentarer:

pelle sa...

God Jul och Gott Nytt År! Det är alltid lika roligt att läsa om dina äventyr i musikdjungeln och den vanliga djungeln! ;)

Cuby sa...

Tack Pelle!

magda sa...

Gott nytt år! Ett bättre sådant, önskar jag dig!

anders sa...

Kul med Tripsichord! Det är en av mina absoluta favoritskivor! Min etikett ser för övrigt ut som din.