söndag 24 november 2019

Oblivion

Vilken helg! Åkte upp till Göteborg med tåg från Ä-holm efter jobbet i fredags. Jag hann ta mig till pensionatet för att lämna min ryggsäck och få en nyckel innan jag gick tillbaka till centralen och mötte P. Vi tog oss direkt till Kajskjul 105. Enorm lokal. Där lär ha varit över 4000 personer. The Last Internationale spelade när vi kom, men vi väntade med att stånga oss längst fram till när Graveyard gick på. De var bra, men även denna gång var ljudet högst tveksamt. På slutet ställde vi oss först vid mixerbordet och sedan nästan längst bak. Där var ljudet mera njutbart.

Efter en öl blev det längst fram igen. Rival Sons lät mycket bättre och vilken konsert det blev. Jay Buchanan var i högform och fick direkt publiken med sig. De spelade det mesta från nya plattan och sedan väl valda spår från de övriga. En riktig höjdarkonsert av ett band som verkligen har låtmaterial för att spela i två timmar. 

På lördagen hann vi med en frukost på ett fik på avenyn och att spontant gå med i ett demonstrationståg mot statskuppen i Bolivia innan vi satte oss på tåget ner till Malmö. Vi checkade in på hotellet och gick sedan ut och åt libanesisk buffé. Efter matkoma och kort vila åkte vi över till Köpenhamn och Christiania. De öppnade inte Loppen förrän kl 21 så vi gick och satte oss på en pub där det var hög stämning.

Träffade O och P och vi gick sedan tillsammans till Loppen. Spacerockkväll deluxe. Rymdstyrelsen värmde upp med den äran. Danskarna Måneskjold växlade upp ytterligare ett snäpp innan Yuri Gagarin totalt välte stället med sin aggressiva Hawkwind-space-rock. Vilket mangel! Mind-blowing på alla sätt och vis.

Tillbaka på hotellet i Malmö först vid fyratiden på morgonen. Det blev några timmars sömn och hotellfrukost innan det var dags att åka hem. Våra respektive tåg gick nästan samtidigt. Repade med bandet på eftermiddagen. Alla var med. Lät väl ganska bra inbillar jag mig. Gig på hemmaplan nästa helg. Det blev mycket musik denna weekend får man väl lov att säga...

Snipp, snapp, snut, så var helgen slut.

Inga kommentarer: