torsdag 17 januari 2008

Flumskola

Gårdagens Kvällsöppet med Ekdal och Hakelius på TV igår handlade delvis om skolan. Jan Björklund är kritisk till flumpedagogik. Kritisk till att eleverna får allt större ansvar i sin utbildning. Det kan man vara, men jag tycker att varje gång jag hör Björklund så verkar han så förfärligt okunnig om hur skolan fungerar. Om vad ett kvalitativt betygssystem innebär. Om vad som behövs för att höja kvaliteten i skolan. Fler betygssteg så får vi en mera rättvis bild av elevens kunskaper. Förklara för mig varför det skulle bli mer rättvist! Om lärarna får beslagta mobiltelefonerna, åter ställer sig vid katedern och ger eleverna skriftliga omdömen från åk 1 så ordnar sig allt. Ha-ha! Nåja... Jag blir mest trött, men på http://www.tv4.se/kvallsoppet kunde man diskutera kvällsöppet och jag kan ju inte gärna undanhålla er det här härliga inlägget av elvis:

Låt barn vara barn. Det är deffenitiv inte rätt att barn ska behöva planera sin skoldag............Det är sjukt.............Inte konstigt att det finns så många damp,ahcd m m Med denna stress, alltifrån dagis. fritids.............Vilken stressan värld ungarna växer upp i.........Kan tillägga att jag tror inte ett skit på alla dessa bokstavkombinkation. Översträssade barn . Överträssade föräldrar, ett överträssat samhälle...............
elvis.

5 kommentarer:

Björn W sa...

Re: Elvis - Inte lätt att formulera sig om man varit död sedan 1977...

Karin B sa...

Undrar om Elvis tror på dyselxi? Det finns ju ingen rolig bokstavskombination för det, så då kanske det är okej.

Cuby sa...

nu skämtar du mig aprillo genom att stava dyslexi dyselxi...

Björn W sa...

Överträssad kanske är något slags kombination av Sönderstressad och övertrasserad - som min ekonomi.

Folk som skriver t4 i länkar kanske också är dysexliker?

Cuby sa...

Ha-ha! Jag får väl ändra från t4.se till tv4.se då. Måste varit min fasansfulla militärtjänst som spökade. Var på gamla T4 i Hässleholm.