lördag 5 januari 2008

George Porter Jr

Jag är plötsligt attackerad av George Porter Junior. Se här:

Upptäckte här om dagen att det är Porter som spelar på Albert Kings "New Orleans Heat". Funkig, svettig Albert King som inte är så tokig även om det nästan är discobluesvarning på några spår. Bäst är "The Feeling", en rip-off av "Thrill Is Gone", och Alberts pipa på konvolutets baksida.

Igår fick jag nyhetsmail från Gov't Mule där det bland annat berättades om att en konsert med mulorna och Porter Batiste Stotlz ("Late Night after-show celebrating George Porter Jr's 60th Birthday") finns för nedladdning.

I förmiddags spelade Mats en samlingsplatta med The Meters (med - just det - George Porter Jr) för mig. Grymt svängig! Mig veterligen har jag inte hört dem tidigare, vilket naturligtvis är pinsamt obildat.

Till The Meters blev jag tvungen att berätta om Porters medverkan på Gov't Mules "The Deepest End" för Mats. Halv fyra på morgonen ska de avsluta med "Thorazine Shuffle" med tre basister. Dave Schools och Jason Newsted är beredda, George Porter Jr är på väg i taxi för en andra medverkan under natten. Han är lite sen och Warren Haynes får göra en utdragen version av Eagles "Wasted Time" ensam på scen. Till slut dyker han upp, de kör låten (12 min), och sedan hinner de bara med några ryggdunkningar i logen innan Porter måste dra igen, han har nämligen bara en paus i sitt gig på annan plats i New Orleans. Typ kvart i fyra på morgonen! Jason Newsted är helt chockad och skakar på huvudet, Warren Haynes bara garvar.

På Folk och Rock i Helsingborg på eftermiddagen fanns en hel hög med The Meters-plattor. Jag behärskade mig, men ska införskaffa så småningom.

Mycket George Porter Junior på bara några dagar fast att jag egentligen inte vet ett skit om honom...

Abramis brama på Bodoni igår var grymt bra! Sveriges bästa liveband.

Upptäckte att min egen skivsamlingssida fungerar för tillfället. Har inte rört den på evigheter men nu när den ändå är i gång så uppdaterade jag databasen. Min sökfunktion har en liten finess som saknas på pop.nu. Om man söker på ett visst band eller artist så får man även fram vilka samlingsskivor jag har där de medverkar. Dessutom finns det lite mer information som katalognummer, pressningsland och skick. Varför sidan ibland inte fungerar har jag ingen aning om.

http://www.websamba.com/patricc

3 kommentarer:

One step for mankind... A double step for me... sa...

Jepp!
Glöm inte Luther Allison - Bad news is comming. =)

/M

One step for mankind... A double step for me... sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Cuby sa...

Ja den måste jag hitta.