måndag 28 januari 2008

I wanna feel your 27 fingers explode in my body

Fler tyskar... Har hört igenom de båda Hairy Chapter-plattorna. Särskilt länge sedan jag hörde första. Fina grejer. Hairy Chapter är undantaget som bekräftar regeln - de är inte världens vassaste musiker men har en underbart plågad sångare i Harry Unto. Eller egentligen är det mest den första trummisen som inte har riktigt alla hönsen hemma och är tämligen klumpig och klunsig. Julian Cope tycker att "Eyes" är en besvikelse, men jag gillar den skarpt. Slafsig, ruffig garagebluesrock med många minnesvärda melodier.

Men visst är det "Can't Get Through" som är den riktiga höjdaren. Ny trummis, gitarren låter som en heavy psych-gitarr ska låta och Harry Unto är både härligt desperat och totalt väck. Julian Copes recension av plattan är oslagbar:

Eyes har jag som ett trevligt Opp-original, "Can't Get Through" som Second Battle. För nyfikna som struntar i vinyl och inte vill ladda ner från nätet så finns det en SB CD med båda plattorna på. Skulle gärna vilja höra "Electric Sounds For Dancing" (1969) som de hette innan Hairy Chapter. Plattan lär vara samma som "Eyes" men antingen med en annan inspelning eller med en annan (bättre) mix. Hade möjlighet en gång att köpa den för några hundringar, sedan dess har jag bara sett den gå för toksummor.

3 kommentarer:

Muminen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Muminen sa...

Halloj där.
Kul att du gillade min blogg. :)
Ha en skön dag, min vän!

Muminen sa...

Mera skriv önskas. Bara vad som helst. :)