lördag 26 januari 2008

Wait and see

Vädret är så deprimerande att jag knappt ids titta ut genom fönstret. Fixar inte regn och blåst i januari. Jag vill ut i naturen på helgerna för att hämta nya krafter, men även om jag har hyfsade kläder för de flesta väder så finns det ju gränser... Räddningen blir att jag åker till Apulien på onsdag. Med jobbet. Ska bli förbannat skönt!

För att fylla livet med något som kan lindra den existentiella långtråkigheten så har två fantastiska vinyloriginal plockats in till samlingen, nämligen Christine Perfects soloplatta från 1970 på Blue Horizon och tyskarna Subject ESQ från 1972 på Epic. Båda i toppskick. Inte billiga förstås, men annars har skivåret 2008 startat någorlunda måttfullt.

Christine Perfect har jag haft som en amerikansk förrädare på Epic sedan någon gång i mitten av 80-talet. Älskar denna skiva. Har allt som en brittisk bluesplatta från perioden ska ha. Underbar atmosfär och tidslösa låtar. "Wait and see" är en av mina all time favorites och "I'm on my way" kommer inte långt efter.

Subject ESQ är en av mina tyska favvisar. Komplex progressive med riklig instrumentering. Det händer saker hela tiden. Blås, flöjt, gitarr, halsbrytande taktändringar... Subject ESQ och Sahara betraktas som samma band och som många andra 70-talsband har de förstås återuppstått. Sahara alltså. Såg dem på Burg Herzberg Festival förra sommaren. De var riktigt bra och spelade dessutom "Mammon" från Subject ESQ. Naturligtvis finns en myspace-sida:

Lyssna på plattans öppningsspår "Alone". Inte som att äga och spela originalvinylen, men ändå...

3 kommentarer:

Jonas sa...

Man får gratulera till de bägge fullträffarna. Kan tänka mig att särskilt CP-plattan satt som en sportmössa i sin egenskap av gammal favvis. Hur var det nu - har Blue Horizon-originalet foldoutomslag, eller är det något jag drömt?

Cuby sa...

Tyvärr inget uppvik, men det känns ändå underbart att äntligen ha den i samlingen. Helt trashade exemplar brukar gå på en femhundring och jag har velat ha ett i mint. Finare än den här hittar du inte.

Björn W sa...

Hmm, det påminner mig om att jag måste köpa OK Ken med Chicken Shack... Har förträngt den skivans existens sedan någon jäkel trängde sig framför mig på en mässa i Stockholm och snodde den för 120:-. Må han drabbas av laminatsläpp och skurgumsknän.