söndag 10 oktober 2010

Buteo buteo

Visst blev det en fin sträckdag, men det tog tid innan solen helt bröt igenom dimman. Först halv tolv tog det fart. Fyra timmars skådande bjöd bl.a. på 362 ormvråkar, 22 sparvhökar och 4 glador. Faktiskt rekord för ormvråkarna. Har haft 350 en gång här för många år sedan, men då räknades det även in 3200 tranor, 10 fjällvråkar och en kungsörn så den dagen blir svårslagen ändå... Hursomhelst, noterade också 9 storskarvar, 8 tofsvipor, 600 ringduvor, 3 dubbeltrastar och 2 steglitser. En hel del bofinkar, bergfinkar, grönsiskor, ängspiplärkor och sånglärkor. Enstaka järnsparvar, domherrar och korsnäbbar.

Vad snabbt en helg går...

4 kommentarer:

magda sa...

Hur gör du när du räknar? Plåtar dem och räknar sedan? Jag hade svårt att räkna 12 svanar alldeles nyss... ;D

Cuby sa...

He-he! Någon gång tar jag en bild, men vanligen räknar jag helt enkelt efter hand och antecknar. Är det många, som ringduvorna på bilden, så räknar man förstås 10, 20, 30... Uppskattade just den flocken till 120, men där är nog 130-140. Inte helt lätt.

lennie sa...

Läckra bilder! Det blev ju en härlig helg ändå!

Cuby sa...

Visst blev det! Äntligen en helg med lite trevligt sträck. Trodde att allt passerade i veckorna när man jobbar, men den här helgen fick godkänt.