tisdag 19 oktober 2010

Latin American Psychedelic Music

Har nämnt plattor i serien Love, Peace & Poetry från QDK-media på bloggen tidigare. Utgivningstakten har avtagit. Det senaste släppet var Chilean Psychedelic Music (2008) och de planerade Scandinavian, Italian och German Psychedelic Music lyser fortfarande med sin frånvaro. Lyssnar dock relativt ofta på de tio utgivna volymerna och en av de bästa är fortfarande Latin American Psychedelic Music som gjordes första året i serien, 1997. Från den här har jag skaffat mig en del fullängdare efterhand - Traffic Sound, Kaledioscope, Ladies W.C., Modulo 1000 och Dug Dug's. Eventuellt hade jag Kaledioscope och Modulo 1000 redan innan den här införskaffades för kanske tio år sedan. Anyway, obskyr rock 'n' roll och psykedelia all over och det mesta är bra. Alla freakiga band kom inte från England eller USA! På denna samling band från Chile, Argentina, Peru, Brasilien, Venezuela och Mexico och jag har även fina plattor från Bolivia och Uruguay. Överallt i världen gjordes det cool musik i slutet av 60-talet och början av 70-talet! Det verkar dock inte finnas någon samlingsbar psykedelia från Nicaragua eller Costa Rica så jag behöver förmodligen inte ägna någon tid åt vinylletande där om två månader utan kan koncentrera mig på fåglar och trollsländor... Latin American Psychedelic Music rekommenderas och alla plattor i serien går fortfarande att köpa på vinyl! Höstruskpsykedelia!

4 kommentarer:

lennie sa...

Jaså, du åker iväg över jullovet? Vad kul, det verkar vara ett riktigt paradis, Costa Rica. Och kanske det finns någon obskyr discos de vinilo-handlare i San José? ;)

Cuby sa...

Så blir det. Blir nog fint. Får snart sätta igång att plugga fåglar, trollsländor och fjärilar... Har tagit några extra dagar så det blir nästan fyra veckor. Jag ska hålla ögonen öppna i San Jose :-)

lennie sa...

812 fåglar, 270 trollsländor, 1250 dagfjärilar, det räcker ett tag. Jag är inte alls avundsjuk förresten... ;)

Cuby sa...

Galet. Har fågelböcker och en bok med fjärilar från Costa Rica, men nu blev det också en beställning av Dragonfly Genera of the New World till slut. Den kommer lagom till höstlovet om en vecka :-) Sedan får det räcka. Dyra böcker...