lördag 9 oktober 2010

Pyssel III

Fler bilder från Svalbard. Införskaffade en Giotto Rocket air blåsbälg för att kunna blåsa bort dammet från diabilderna, men det hjälpte inte mycket så det är fortsatt slit med kloningsverktyget som gäller. Scannern återger åtminstone färgerna på bilderna någorlunda rätt, men det kommer ändå bli en diaduplikator så småningom, framför allt för att det skulle spara tid om jag ska överföra hundratals bilder till datorn.

Gillar stämningen i bilden från Brennevinsfjorden på Nordaustlandet, synd bara att horisonten inte är helt rak. De svarta prickarna mitt i bilden är faktiskt inte smuts utan en ejderflock. Minns det fortfarande. Har också kvar minnet av flera tiotal ismåsar inne i fjorden när det stormade i några dagar.

Newtontoppen. Högsta berget på Svalbard. 1717 m. Nordöstra Spetsbergen. Låg några nätter på glaciär där. Fantastiskt vackert. Alkekungarnas skrattande ekade mellan nunatakerna och jag såg min första ismås där av alla ställen.

Katastrofmatch av Rögle i torsdags. Förlorade hemma mot Sundsvall. Det är liksom inte okej. Idag det stora derbyt i Malmö. Ingen av lagen har imponerat och det kan väl gå hur som helst. Ingen riktigt bra känsla. J20 vann däremot hemma i onsdags mot HV71 och orsakade deras första förlust.

Inga kommentarer: