måndag 13 december 2010

Lucia

Brukar skriva en topp-5-lista från årets skivor i slutet av december. Det blir lite tidigare i år för snart försvinner jag som bekant från nätet och bloggen. Hursomhelst, har knappt köpt fler än fem skivor utgivna år 2010 så det blir nästan till att rangordna mellan dessa. Egentligen är det bara Black Keys Brothers som berörde riktigt på djupet. Hände mycket kring Brothers under året och den har liksom följt med hela tiden, på gott och ont. Men så här får topp 5 bli:

Black Keys - Brothers
Joe Bonamassa - Black Rock
Gov't Mule - Mullenium
Dungen - Skit i allt
Black Mountain - Wilderness Heart

Om jag ska blanda in alla skivor (ovanligt få, kanske en femtedel av normal årsskörd) så måste förstås Far Out Nihonjin och Far East Band Nipponjin nämnas, liksom Ijahman Haile I Hymn (hur kan jag ha levt utan den så länge?). Några giftiga sydamerikaner - La Revolutión De Emiliano Zapata La Verdadera Vocación De Magdalena, Pax May God And Your Will Land You And Your Soul Miles Away From Evil och Dug Dug's s/t och några tyskar - Dies Irae First, Kin Ping Meh s/t, Jane Fire, Water Earth & Air och Out Of Focus s/t. Och inte glömma Pete Brown & Piblokto! Things May Come And Things May Go But The Art School Dance Goes On For Ever. Ja, det blev visst en del bra grejor (och med galet långa titlar) sammantaget ändå...

3 kommentarer:

ming wan lee sa...

din musiksmak är oklanderlig. Tadellös. Din blogg kommer att lämna ett svart hål efter sig, men då allt strävar efter entropi så är en vädjan verkningslös. Lycka till med allt och ha en otrolig resa!

Cuby sa...

Om jag inte rånmördas i någon regnskog så komer det säkert att bloggas igen i jan. Kanske det blir något inlägg från resan för det finns såklart gott om internetcafé. Men det är förstås ganska lågprioriterat. Tack!

pelle sa...

Jag vill också önska er en härlig resa med massor av "pura vida" ;).