måndag 3 oktober 2011

Compilations

Angående kompilationer där Half Man finns med. Det blev några stycken och om det inte finns någon för mig okänd skiva så har jag alla. Undrar om någon av de andra i bandet har det... Ingen samling, men den första skivan vi delade med ett annat band var split-epn med Mothercake. Vol. 1. 1999. Eller om det hann bli 2000 innan vi hade den i handen kanske. Det blev ingen Vol. 2. Såklart. I recensionen av Skånska Mord i senaste Vincebus Eruptum står det att Half Man och Mothercake shared an impossible to find 7" split. I Italien är det säkert så, här i stugorna finns väl ett och annat exemplar...

Red Herring dök två år senare upp på vinylversionen av fullängdaren med samma namn. Acid Park finns bara här.

En annan version av Red Herring hamnade på Judge not... på amerikanska labeln Underdogma. En alternativ sångeffekt, mera distorderad, och kanske även mixning. Minns inte. Andra band på denna dubbel-CD bl.a. The Quill, The Mushroom River Band, Solarized, Raging Slab, Mustasch och Five Horse Johnson. 2000.

Nowhere leading road (part I & II) från The Complete Field Guide for Cynics hittas på Sacred Groove från mexikanska Monstruo De Gila Records. Flera svenska band på den, bl.a. Generous Maria, Twin Earth, Astroqueen och Mothercake. Skivan med Exclusive Bonus Tracks: Dragonauta och Remuda Dust. Ha-ha! 2000.

Till Small Stone Records Aerosmith-tribut Right in the nuts spelade vi in Round and Round. Kanske den kom ut före ovanstående. Vet inte säkert. En del coola band på den, men i ärlighetens namn minns jag inte hur någonting låter. Atomic Bitchwax, Five Horse Johnson, The Want, Alabama Thunderpussy, Solace, Natas, Raging Slab... 2000. Skånska Mords skivbolag idag.

Departed Souls från Red Herring hamnade på en grekisk samling med det trevliga namnet Doom... or be doomed... Ett för mig känt band, nämligen Spirit Caravan. Reverend Bizarre låter också bekant på något vis. Mirror of Deceptions, Violet Vortex, Sicks Daze, Well of Souls, Asphodel... Undrar om jag någonsin hört igenom skivan. Utgiven 2001. Label: Stoned Bunnies.

Journey into darkness, även den från Red Herring, finns på en CD som gjordes av ett företag i Lund. Misch Masch - musik från våra vänner. Lönegård & Co. Några band man känner till: Tonic Truck, Waterdog, The Sinners. Den här skivans existens blev känd för mig flera år efter den gjordes 2002. Måste varit någon annan som godkänt detta, men förmodligen inte det italienska bolaget som gav ut Red Herring...

Fistful of Rock 'n' Roll Vol 12 skulle kommit några år tidigare, men släpptes till slut 2003. Även denna blev jag varse flera år efter den gavs ut. Låten som finns med är Home for two från The Complete Field Guide for Cynics, men på plattan heter den istället Room for two (sic!). Det skulle även komma ut vinylversioner i denna serie, men det gjorde det nog aldrig. Mest kända band för mig på denna amerikanska CD från Devil Doll Records är svenska Nomads.

3 kommentarer:

Björn W sa...

Jag saknar Misch Masch-samlingen, men jag antar att den i princip är omöjlig att få tag på. Såvida inte byrån har en kartong undanstoppad någonstans.

Cuby sa...

Kolla med M, jag fick min av honom. Han har kanske fler.

Malin sa...

Det var ju roligt att någon intresserar sig för den gamla skivan! Det finns en kartong och ganska många ex kvar, så om P förmedlar kontakten skänker vi gärna bort ett.