lördag 22 oktober 2011

Loxia leucoptera

Inga trollsländor idag, solen ville inte riktigt och eventuellt är det t.o.m. över för i år, så jag koncentrerade mig istället på bändelkorsnäbbarna. Har ju mest hört dem de senaste månaderna, inte sett några. Kanske har jag grovt underskattat hur många de är i flockarna vid Rössjön - försiktigt rapporterat 2-3 ex vid varje tillfälle - men idag hade jag minst 30 individer. De var lika många som de mindre korsnäbbarna. Häftigt! Fick bilder på en del, men inget att publicera… Dessutom tusenhövdade bergfinksflockar nu.

Ikväll lyssnar jag på Pink Floyd The piper at the gates of dawn. Astronomy Domine är fortfarande ett av de bästa öppningspåren på en debutskiva (fast på den amerikanska utgåvan kom den inte med överhuvudtaget...). Båda gångerna jag såg Pink Floyd 1994, Ullevi och på Earls Court i London, så inledde de dessutom med denna. Hursomhelst, om två veckor, idag, så ska jag se Roy Harper i London. Vi köpte biljetter redan i våras (och de tog visst slut omgående), men nu är det snart dags…

Rögle orkar man ju knappt kommentera. Förlorar mest hela tiden och nu är nog självförtroendet i botten. 2-0 mot Södertälje igår. Tungt!

Inga kommentarer: