söndag 27 november 2011

Compilations II

Skrev för två månader sedan om de samlingsplattor där Half Man finns med. Parallellt med Half Man, på slutet, så hade J och jag ett litet sidoprojekt tillsammans med M. Bandet fanns bara i studion och spelade aldrig live. Någon gång jammade vi lite där - och eventuellt spelade vi in en del idéer som kanske finns någonstans - men det blev bara tre låtar som gjordes helt färdiga. Från den första inspelningen fick vi utgivet Stigmata på en amerikansk samling från This Dark Reign 2000. Doomed. Trippel-CD med en massa coola band som Atomic Bitchwax, Cathedral, Five Horse Johnson, Electric Wizard, Sheavy m.fl., m.fl.

Minst ett år senare gjorde vi en andra inspelning, då till skivan Suckin’ the 70s som släpptes av Small Stone Records (Skånska Mords skivbolag idag) 2002. 35 band gör covers på mer eller mindre kända låtar från 70-talet. Vi valde att göra How can you win med Parish Hall, förmodligen det mest obskyra valet av alla på skivan. Min idé... Hursomhelst, vi gjorde den väldigt troget originalet så vi lät inte direkt som på den första inspelningen där vi stämde ner och var väldigt tunga. Spice från Spiritual Beggars sjöng med J på några rader. Låten finns på youtube. Annat på skivan: Clutch, Spirit Caravan, Five Horse Johnson, Raging Slab och Scott Reeder bl.a...

Nu, efter 11 år, får vi utgivet den andra låten från den första inspelningen och den hamnar på en samlings-CD, Acid Sounds Vol. 1, som ska följa med nästa nummer av Vincebus Eruptum. D på VB frågade efter något outgivet med Half Man. Vi lyckades inte hitta det som ska finnas, men när jag istället kom ihåg den här med Tectonic Break så ville han gärna höra. Efter att ha lyssnat på den fick jag bara svaret AWESOME!!! Ha-ha! M har mastrat den i sin studio i Philadelphia och nu finns den i Italien. Kommer i januari. Köp ett nummer!

Inga kommentarer: