måndag 30 april 2012

Spiders

Vilket väder!!! Tittat efter trollsländor såklart, men det behövs nog några dagar till. Fick istället fördjupa mig i spindlar och sandjägare. Vad mycket spindlar det finns i vassarna! Mest korsspindlar tror jag, men även andra arter. Måste skaffa mig lite spindellitteratur… Vid ett tillfälle fastnade en grön sandjägare i ett nät. Spindeln rusade snabbt fram. Jag hann tänka att det här blir spännande och plockade upp kameran, men då kom sandjägaren loss och flög vidare.

Lövsångarna sjunger precis överallt. De måste sprutat in i natt. Underbart.

Annars har det mest lyssnats på Skånska Mord-skivan. Låter bra!!! Lite småjusteringar. Omslaget till plattan - som blir helt sanslöst - är också i princip klart.

På skivrelease i Malmö i fredags, skivspelarkväll i Klippan i lördags och hos mig igår. Tror jag stannar hemma ikväll även om jag bjudits till en brasa. Cigarr i trädgården och ett glas rött räcker för mig...

2 kommentarer:

pelle sa...

Jag har också tjuvtittat lite på spindlarna, men de känns väldigt svåra att överblicka. 5-10 arter kanske går bra, men sen... Den på mittenbilden liknar en Larinioides (cornutus (?)) eller vasshjulspindel (vet inte hur officiellt det namnet är). Det ska finnas en brospindel också som är snarlik och säkert andra arter/släkten också. En rejäl fälthandbok hade suttit fint! Nästa Nationalnyckel ska vara om getingar och myror, verkar riktigt spännande!

Cuby sa...

Vasshjulspindel. Ja, kanske det. Låter ju bra eftersom det var i vassarna som jag kikade.