torsdag 2 april 2020

April

Tycker ni att det känns som om tiden går fortare eller långsammare nu när vi har distansundervisning? Det frågade en elev häromdagen när vi träffades på Google Meet. Fortare sa någon och jag höll med. Fast det tycker jag inte alls när jag tänker efter. Den här veckan tar ju aldrig slut... Så mycket jobb det är med distansundervisning! För att det ska bli bra. Det tar sjukt mycket tid att göra material till lektionerna, inte minst att skriva matematik i dokument eller presentationer som verkligen är tidskrävande. Får nog pröva någon annan lösning om vi ska hålla på med det här hela våren. Digital whiteboard kanske. 

Det har inte blivit så mycket fågelskådande, men några kortare turer har ändå hunnits med. I tisdags morse var jag tillsammans med en kollega (åkte varsin bil...) på den gamla torvbrytningsmossen som delas med Småland. 3-4 orrtuppar hördes (jag såg en av dem) och lika roligt var en ljungpipares lockläte. Ny art för mig i kommunen! Kallt, -8 grader, men det var en härlig morgon. Vi stannade till vid vår förnämsta lomsjö på vägen hem innan det var dags att sätta sig vid datorn för dagens första lektion. Ropande storlommar är nästan det bästa på våren!

Idag har det varit ruggigt. Blåst och regn. Då måste man förstås spana av sjön. Det brukar alltid ge något. Visst! Snatterandspar, en bläsand och en sjöorre. Kan man kanske komma upp i hundra arter i helgen?


4 kommentarer:

We are paying it forward sa...

Jag tycker nog att tiden går långsammare, såtillvida att veckan aldrig ville ta slut... Jag trodde på allvar att det var fredag - och så visade det sig vara onsdag. Det är roligt att tvingas jobba helt digitalt, men det är också helt utmattande!

Men nu är det helg - och härhar också påsklovet börjat! Har ni nästa ellernästnästa vecka?

Håll ut!
Kram!

/Magda

Cuby sa...

Samma här. Redan på tisdagen sa jag till min mamma "jag slutar sent imorgon" (vilket jag gör på torsdagar) och jag blev aldrig av med den känslan. Nu är det välbehövligt påsklov. Som inte blir så himla roligt, men det är som det är.

pelle sa...

Grattis till ljungpiparen, det låter ju spännande! Kan det vara häckning på gång?

Cuby sa...

Tack! Nja.. Det är nog inte tillräckligt öppet. Känns inte som riktigt rätt biotop- Den rastade nog bara på flytten. Fast där häckar iofs ett av Skånes få grönbenor.