onsdag 8 april 2020

Lyrurus tetrix III

Uppe 03.50. På plats i gömslet 04.50. Skrämde en orre när jag gick ut. E4:an obarmhärtig och de började jobba med att lasta torv (eller vad de nu gjorde) kl 05.00 (sic!). Det är inte direkt någon njutning när det gäller den biten. Det blev ett väldigt tjoo-yschande runt omkring mig, men jag såg inga fåglar. Satte gömslet nästan på måfå och det blev inte optimalt.

Flyttade mig 50 m utan att direkt störa mer än två tuppar - och de var strax tillbaka - men det blev inte så mycket bättre. Oftast var fåglarna gömda, men det blev ändå några fototillfällen. I princip inga helt skarpa bilder, så det får bli ett försök till. Inte helt säker på var jag ska ha gömslet, men något bättre borde jag kunna placera mig.

Såg en höna flyga förbi och kanske blev det något bättre aktivitet då. Bubblandet började förresten 06.23. Enkelbeckasin och skogssnäppa tidigt. Hörde en mindre strandpipare och när jag packade ihop vid åttatiden så satt det en stenfalk i en talltopp. På vägen hem sågs årets första stenskvätta.

Inga kommentarer: