lördag 11 april 2020

Lyrurus tetrix IV

Uppe 3.40. På plats i gömslet 4.55. Det blev ingen bra placering den här gången heller. Såg bara orrarna när de förflyttade sig. De hördes desto bättre. Efter att E4:an drogs intill myren har det alltid varit olidligt. Även tidigt en morgon på helgen. Idag jobbade de inte på torvfabriken och det var ibland helt tyst i trafiken. Coronaviruset dominerar det mesta och påverkar uppenbarligen även orrleken.

Jag försökte förflytta mig lite försiktigt, för det var väldigt frustrerande att höra att det var rejäla slagsmål bakom en liten kulle 20 m bakom mig. Det spelade dock ingen roll vad jag gjorde. Orrarna spelade överallt utom nära gömslet. Nu har jag sett ut en ny plats och jag lät faktiskt gömslet stå kvar. Vad som än händer ska jag inte flytta på det. 

Det blev bara en bild och det på soluppgång och en orre i en grantopp. Ganska stämningsfull. Därefter har jag årskryssat svart rödstjärt och fotograferat en mindre hackspett, gått i kanten av en annan myr och hittat ganska mycket tjäderskitar och slutligen gått på en tredje mosse där det inte blev mer än en varfågel. Bilden på vårsidenbiet är från igår.

Inga kommentarer: