söndag 17 januari 2021

1-5

Igår var det klasskillnad mot HV71. Riktigt bra och kontrollerad match. Dock bara 2-1 ledning inför sista, men där trampade de igång ordentligt och två snabba klassmål av Tambellini och Edström avgjorde matchen. Första målet gjordes av den egna produkten Linus Sjödin, 18 år. Hans första i SHL. 

De spelade bra även i bortamatchen mot Växjö, men föll snöpligt i förlängningen. Tyckte faktiskt att de var det bättre laget, men så blir det ibland. Hemma mot Leksand, i matchen innan dess, var de däremot inte riktigt där. De ledde med 2-0, men Leksand, som spelade sjukt bra, vann med 5-2. Då saknades Ryfors och Bristedt och Seider utgick tidigt i matchen. De är sårbara när nyckelspelare saknas. Hursomhelst, de leder fortfarande serien. Bristedt är borta p.g.a. sviterna från Covid-19. När han är tillbaka har de ett ruskigt starkt lag, men om de ska gå riktigt långt i ett slutspel måste det nog in 1-2 spelare.

Nu ryktas det om att kanadensaren Joey LaLeggia är på ingång. Back, men har också spelat forward. De fem senaste säsongerna i AHL. Chansning att hämta spelare därifrån. De har inte varit på is sedan i mars förra året. Fast ska det värvas från AHL så ska det vara nu och inte i slutet av transferfönstret. Rögle är inte ensamma om att ta in transatlanter inför upplösningen. Det verkar i ske i vart och vartannat lag. 

I går morse var det -18 grader. Det känns som några år sedan vi hade riktig vinter senast. Möjligtvis inte temperaturen, men snö har vi väl inte haft de senaste två åren? Förra vintern hade vi ingen alls, det är jag tämligen säker på. Året innan kanske något lite om jag minns rätt. Det var mycket människor ute i det fina vädret. Sällan mött så många under en promenad.

2 kommentarer:

pelle sa...

Vilka vackra bilder, man längtar verkligen efter en ordentlig omgång med snö. Här har det fortfarande inte lagt sig... Vi har också märkt en enorm ökning av antalet människor som är ute och promenerar. Många småbarnsfamiljer som har picknick eller grillar korv. Det kanske kan bli en bestående positiv effekt av coronan? Men det ska bli skönt när det blir vår, så att man ge sig ut några timmar innan alla andra vaknar... ;)

Cuby sa...

Jag håller med. Det är positivt med ett ökat intresse för att vara ute i naturen och det kan så frön för barn och ungdomar, men själv vill man ju helst vara helt ensam.