onsdag 6 januari 2021

2-1

Så blev det lite vinter till slut. Väldigt fint och stämningsfullt vid ån. Jag började i byn och gick hela vägen till utloppet. Det är inte så långt, men det är åtminstone några småbesvärliga sträckor. Till en början var det väldigt fågelfattigt. En gärdsmyg. En koltrast. Hörde jag en kungsfiskare? Jag var inte helt säker.

I kvarndammen låg ett gäng gräsänder och en kniphanne. Inga sensationer direkt... Sedan kom ett meståg. Blåmesarna och talgoxarna var riktigt många, men där fanns åtminstone också entita och stjärtmes och det var ju bra. Vid sjöns utlopp hörde jag kungsfiskare igen och jag fick se en kort skymt av den i vassen innan den pilade ner i ån. 

På vägen tillbaka fick jag sett bergfink, bofink, grönfink och domherre. Jag ska inte kommunårskryssa. Nej, det ska jag inte.

Det var en svår match mot Luleå igår. Senast krossade Rögle dem på bortaplan med 5-0, men nu var det två tajta lag som inte bjöd på mycket. Luleå var det något bättre laget, men det blev förlängning och sedan straffar och där avgjorde Bengtsson med straff nummer 10. Återigen i serieledning. Defensiven är bra och det är väl offensiven också, men det känns lite trubbigare utan Bristedt, Everberg och Höglander. Fattas bara. Karlsson har lånats in från Oskarshamn i två veckor. Den såg man inte komma direkt...

En dag kvar av ledigheten. Jag är lika trött som när den inleddes. Har i princip varit sjuk hela lovet. Covid-19 eller vanlig influensa? Jag vet inte. Jag har i princip aldrig feber annars, men det har jag haft flera dagar. Också denna trötthet. Varför ska det vara så svårt att få ordentlig sömn?

Alltså, vad händer i USA? Demonstranter stormar kongressen. Trump har tappat det helt. Hur har det kunnat bli så illa i det landet?

Inga kommentarer: