lördag 23 januari 2021

2-1

Rögle vann i eftermiddags hemma efter förlängning mot Luleå. Det blev samma siffror som i det senaste mötet lagen emellan och det återigen Bengtsson som avgjorde. Förra gången på straff, idag när det var 12 sekunder kvar av förlängningen. Han är nästan alltid sjukt bra. Jobbar stenhårt, kan spela var som helst.  RBK har inte varit lyckosamma i förlängningar tidigare denna säsong, detta var faktiskt första segern. Tidigare i veckan förlorade de hemma mot Djurgården efter straffläggning och vann sedan mot samma lag uppe på Hovet. 

De tappar många ledningar. I torsdags spelade de propagandahockey i två perioder och ledde med 4-0. I tredje var det Djurgården för hela slanten och de åt sig upp till 3-4 och hade bud på mer, innan Ferguson avgjorde med 5-3. Nåja, de är förstås riktigt bra trots några tappade ledningar på senare tid och de leder följdriktigt serien. Fyra poäng före Växjö och åtta före Luleå och Frölunda.  Tabellen haltar dock. Många skador för tillfället, men de har flyttat upp juniorer (Eriksson, Sjödin och Kasper) - som gör det riktigt bra - och Johannesson har plockats hem från Kristianstad.

Jobbet är väldigt slitsamt. Veckan som gick har jag gått upp vid 7-tiden och sedan i princip suttit bakom datorn i tio timmar. Kvällarna tillbringas på soffan helt död. Utom i onsdags, då jag satt på en föreläsning i 2 h och 15 min. Jag har fått för mig att läsa en orienteringskurs om insekter på Stockholms Universitet. Vi får väl se hur det går, men jag känner mig riktigt taggad.

Jag kom ut på en längre promenad i tisdags. Fick in forsärla, och det är ju ingen dålig januariart här. Annars är det skralt med fåglar på hemmaplan. Förra helgen upptäcktes en svarthalsad trast i Sjörröd vid Finjasjön, och den sågs hela veckan, så jag åkte dit idag. En andra lifer på en vecka. Jag har aldrig direkt varit en kryssare som åkt på fåglar, men är det i närområdet så kan jag tycka att det är värt det. Fick tagit några halvsura bilder. Träffade H och M, som blivit ett par, och det var ju trevligt. Även spindelmannen L var där. Snön nästan helt borta.

2 kommentarer:

pelle sa...

Det här var ju inte alls bra, nu har du dragit ifrån mig med två arter på bara en vecka... ;) Nejdå, bara att gratulera, kul med trasten. Fina bilder också. Roligt att ha de här dragen under vintern, på sommaren är det så mycket annat som förvillar...

Cuby sa...

Helt skamlöst kryssande. Det blev ett till idag... Ja, ska det vara någon gång så är det nu när det inte händer någonting här i skogen.